Persoane interesate

duminică, 28 octombrie 2012

Duminica mergem la....Castelul Bran!!!




Hello,


     A venit toamna şi nu ne mai putem permite să ne petrecem prea mult timp în natură deoarece fie plouă sau este prea răcoare....aşa că eu consider că este perioada ideală a anului de a vizita un muzeu, o casă memorială, o biserică, mănăstire, un castel etc...
    Pentru duminica aceasta m-am gândit că ar fi bine să trecem pragul Castelului Bran....
    
     Amfiteatru natural, străjuit la est de munţii Bucegi şi la vest de masivul Piatra Craiului, Trecătoarea Bran oferea prin deschiderea sa o largă panoramă atât spre Ţara Bârsei cât şi spre dealurile şi valea Moeciului.
Cetatea Bran a fost aşadar înzestrată cu un domeniu format din sate ale Ţării Bârsei precum: Baciu, Cernatu, Satulung, Turches, Tarlungeni, Zizin, Purcareni, Crizbav, Apata, Zarnesti şi Tohan (ultimele două făcând parte din domeniul până în anul 1395), stăpânii domeniului având drept de folosinţă asupra pădurilor şi apelor, asupra vânătorii şi pescuitului, asupra fântânilor şi a câmpurilor comune.

      Aşa cum a fost prevăzut, amplasamentul fortăreţei domina drumul, controlând una dintre cele mai importante căi de acces în Transilvania, evidenţiind rolul sau militar. Paza trecatorii era asigurată de garnizoana cetaţii. ( sursa )

         Dacă cumva sunteţi pasionaţi de istorie şi vreţi să aflaţi mai multe atunci puteţi să accesaţi site-ul http://www.bran-castle.com/ro/ şi el vă va pune la dispoziţie mai multe informaţii legate de istorie dar şi despre servicii turistice, localizare, acces, harta castelului, program de vizitare, tarife etc

                                                                         Sursa
 
         Castelul Bran este situat la mai puţin de 30 km de Braşov şi poate fi vizitat în fiecare zi a săptămânii diferenţiindu-se doar orele de vizitare. Preţul unui bilet variază între 5-25 Ron şi este inclusă şi taxa foto.

                                                                         Sursa

    Dacă vreţi totuşi să vă faceţi o idee despre ceea ce puteţi vedea,  site-ul http://www.bran-castle.com/ro/ vă oferă posibilitatea de a face un tur virtual al castelului.
    Haideţi să vedem şi câteva imagini din interiorul castelului:
                                                                 sursa
                                                                     sursa
                                                                      sursa
                                                                        sursa


        Pe mine chiar m-au cucerit aceste imagini şi dacă iniţial preţul biletului mi s-a părut cam piperat acum chiar pot să recunosc că merită vizitat cât de curând. Trebuie să precizez că aici la Castelul Bran se organizează o mulţime de evenimente culturale sau private...mai multe detalii cu privire la evenimentele culturale găsiţi în secţiunea Evenimente de pe site.


                             Vă doresc o zi de duminică perfectă şi v-am pupat!!!

3 comentarii: